3 delstater pa 3 dagar...och Glad Pask!

Att det kan vara san skillnad pa olika delstater....

I forrgar befann jag mig i delstaten Victoria i Australien och hade pa mig ullsockar och fleecejacka och varmde handerna over elementet. Idag toppade temperaturen har i Brisbane i delstaten Queensland, Australien, pa 29 grader som mest pa dagen!! Och hand i hand med solen gar mitt stralande humor!! =)

Igar hade jag bokat in mig pa en dagstur till Byron Bay, vilket ligger i delstaten New South Wales i Australien. Ja, sa har korsar vi granserna hej vilt!! Tre delstater pa 3 dagar...hihi...

Uppstigning kl.06.10 och kl.07.40 hamtade tour-foretaget "Green Triangle" med tourguiden Adrian upp oss vid transit center har i Brisbane.
En Irlandsk tjej vid namn Ginine, hoppade in i minibussen och fragade om hon fick sitta bredvid mig.
"Sjalvklart!", sa jag. "Garna!"
Det var bara vi tva och tre tjejer fran Korea pa denna dagsturen. Det betydde att det blev en trevlig och personlig liten tripp! Nice! =)

Efter 2 timmar anlande vi i Byron Bay, efter att ha korsat gransen fran Queensland till New South Wales, sett skyltarna som avlojade en nyhet for mig "Blues Festival area"....VA?? Ska det vara Blues-festival nar jag ar har!!!?? TYPISKT!! Tank om man anda hade vetat detta INNAN!!...och koat in till Byron Bay pa den enda vagen som leder in och ut ur den lilla staden fran "highway":en. Adrian sa att det tydligen var ANNU varre denna dag an vad det brukar vara.....aterigen...Bluesfestivalen...
Adrian berattade for oss att namn som Bob Dylan, ZZ top och B.B.King skulle spela under dessa dagar som festivalen haller pa.....WHAT!!?? De ar ju MEGASTORA stjarnor ju!!
Jag riktigt kande hur bade Mamma och Janne telepatiskt tittade pa mig och sa: "Du kan ju inte missa ett sant gyllene tillfalle!!!" som de blues-fantaster som de ar....i nasta andetag sa Adrian... "Ja, hela stadens boendemojligheter ar ju fullbokade och biljetterna borjar ta slut och ar dyra"...hmmm....typiskt! Tank att fa ga och se nagot sadant!! Jag satt dar och tankte...."Detta skulle ju Mamma latt ha gatt pa!! Och Janne ocksa!"
Naval...vi blev avslappta vid busshallsplatsen i stan och jag hade 2 timmars "fri tid" i Byron. Ginine hade 4 h, for hon hade inte bokat Hinterland-turen som jag hade.
Jag och Ginine tog i alla fall en liten promenad ner mot stranden och stannade och kikade i lite affarer pa vagen.

Byron Bay ar en riktig Hippie-stad! SA himla avslappnad, gemytlig och "laid-back" atmosfar i den staden alltsa.
Slang in lite hippies som stannat sen 70-talet, nagra surfare, nagra pensionarer som har det gott stallt som har slagit sig till ro efter sitt verksamma liv och toppa det med lite backpackers....dar har du Byron Bay!
Kan det bli nagot annat an en HARLIG stamning i den staden!!?? hihihi...

Vi hamnade till sist pa stranden i alla fall. Solen stralade pa oss och gjorde sa att vattnet gnistrade och glimmade....aaaaah, det har ar livet! Efter en kort lunch i graset ovanfor sandstranden slog vi oss till ro i sanden....ljuvligt! Havet lockade med sina rullande vagor och solkristaller som blankte pa ytan...
Jag var bara tvungen att hoppa i plurret!! =)
Efter en timmas sollapande pa stranden var jag tyvarr tvungen att slita mig...och smaskynda tillbaka mot busshallsplatsen....dags att tura vidare.
Pa vagen nadda ljuvliga toner mina oron. Dar pa trottoarkanten satt en ensam ung man och spelade....Bluuuues!!
Han var en enmansorkester!! Du skulle ha platsat dar bredvid honom, Holmstrom!!! Ni hade tackt in varenda musikinstrument som finns, tillsammans!! =)  hihihi...
Han hade en gitarr liggande i knat och spelade pa den "a la blues-sattet", hade ett balte runt magen med olika munspel....ja ETT HELT BALTE med olika munspel!! och ett satt i en stallning vid hans mun. Vid hans hogra fot lag en tamburin som han trampade pa, och vid hand vanstra var han kopplad till en trumma som han trampade takten med. Vilken kille!!! och nu tror ni kanske att han var en aldre herre...att det ar de som spelar blues. Det ar mina forutfattade meningar i alla fall....men ack, sa fel jag hade! Detta var en ung.....snygg!!! (tihi)...kille! Han hetter Juzzi...nanting.
Funderade en stund pa att kidnappa honom och ta med honom hem...men var gommer man en enmansorkester nar man ska ga igenom tullen??? Det ar ju inte sa att han inte hors om man doljer honom med ett skynke liksom....hehehehe....

Naval...jag njot av hans ljuvliga musikalitet..medan jag skyndade vidare...
Sa bar det av till Hinterlands. Det var jag, en familj (2 vuxna, 2 barn) plus var tourguide Adrian som gav oss av.
Nar jag suttit tyst en stund i minibussen dar jag satt bakom Adrian som korde....sa kunde inte den dar lilla sociala varelsen i mig vara tyst langre....
"Sa, Adrian. Har du jobbat med detta lange?"
"Na, jag har egentligen tagit lite tid ledigt fran mitt jobb som larare!"
...sadar ja, hur komiskt ar det inte da...ibland ar det val bra haftigt med sadana sammantraffningar! =)
Kan ju bara saga...att DAR var vi igang. MYCKET intressanta diskussioner agde rum om skolsystem, lararyrket, positivt och negativt med yrket, ny teknologi, vad det innebar att vara larare idag...osv osv osv.
Men jag lovar!!...jag forstorde inte touren med mitt konstanta pratande!! Jag VET hur jobbigt sadant kan vara. Sa jag tystnade valdigt snallt nar jag sag att det var dags for honom att prata om var tour och vad vi sag och akte forbi. =)

Vi akte ut pa landet. Hinterlands brukade besta av regnskog, pga det valdigt frodiga landskapet dar. Det ligger vid en vulkan som inte varit aktiv pa ca 22.000 ar!...
Pga klimatet brukade de ha mejeri-farmer har. De skippade det mesta av smoret som tillverkades till Europa, men nar EU belade skatt pa alla produkter som inte kom fran EU-lander for att stodja Europas bonder...borjade det ga daligt for bonderna har nere. Sa idag finns det nagra enstaka mejeri-farmer kvar. De odlar idag istallet macademia-notter, kaffe och sockerplantor har. Mycket mer spannande tyckte jag!!
Det mest intressanta var hur de skordar macademia-notterna! "De ar ju valdigt dyra notter', sa Arian.
Ja, det har jag ocksa tankt pa... och sarskilt i och med att de faktiskt vaxer och kommer harifran..satt jag och tankte.
"Det finns 3 anledningar till att de ar sa dyra", fortsatte Adrian.
"1. Den enda metoden de har lyckats fa fram for att fa ner notterna fran traden, ar en maskin som tar tag i tradstammen och helt enkelt SKAKAR hela tradet.." ....hahahaha....jag sag genast detta ritat som en tecknad serie. =)
"...sen har de en annan maskin som plockar upp notterna fran marken.
2. Runt dessa notter sitter ett VALDIGT HART och svaroppnat skal. Sa de har fatt utveckla en maskin och metod som lyckas oppna notterna". Josses...snacka om att vara en svar not att knacka....hihihi..
"3. Det tar SJU AR for notterna att vaxa, mogna och bli redo for skord"... OJ!! NU forstar jag varfor de ar sa dyra att kopa!!

Vi akte runt uppe i bergen och tittade pa lite utkiksplatser over Byron Bay. Sen begav vi oss mot en annan liten by "Bangalow". Men pa vagen dit pekade Adrian ut omradet som ar typ det dyraste stallet i hela delstaten att kopa hus pa. "Possum Valley". Priserna har stigit for att manga rika pensionarer slagit sig till ro har, da de har nara till kusten och Byron Bay.
OCH...har har aven den kande Aussie:n Paul Hogan....aka "Mr. Crocodile Dundee" himself fortfarande ett hus. Han och hans fru...han har gift sig med motspelerskan fran filmen....hihihi...bodde har i 15 ar innan de flyttade till L.A dar de bor idag. Men de har kvar huset i Possum Valley.

Bangalow var en liten, lugn och gemytlig by. Manga pensionarer har bosatt sig har. Man gick city-gatan fram och tillbaka pa ca 15 minuter =)
Men det harligaste maste anda ha varit skylten utanfor den kommunala skolan...den lod: "Have a Happy Easter with your lovely children!"....ar inte det tecken pa att det ar en liten gullig by sa sag!!? =)

Efter detta akte vi tillbaka och hamtade upp resten av gruppen i Byron Bay igen och darefter gav vi oss av mot Byron Bay's lighthouse = fyr. Det ar en MYCKET vacker kritvit fyr som ligger pa den allra ostligaste punkten av Australien. Ginine och jag gick runt dar och fotade, arrangerade foton i glad turist anda, i det stralande solskenet...nar plotsligt en annan turist sager: "Det simmar delfiner dar nere om ni vill se?"... Oj da! Har stimmar vi runt och fotar skyltar medan naturlivet visar upp sig i all sin prakt dar nere i vattnet....hihihi...
Sa vi anslot oss till dem och sag ca 15 delfiner simma runt dar nere i havet. Haftigt!!
Innan vi begav oss tillbaka mot Brisbane igen, hann jag och Ginine med en mycket god glass dar i solskenet vid fyren. Livet kan vara allt bra harligt ibland alltsa!! =)
2 timmar, och MYCKET prat om skola och sport (mellan Ginine, Adrian och mig) senare var vi tillbaka i Brisbane, efter en riktigt underbar dag! Med stralande soligt vader, vackra platser och trevligt sallskap! Ljuvligt!
Ja, vi hann t.o.m. med en lek i genuin lararanda pa vagen hem....sag-ett-namn-pa (varannan tjej, varannan kille)-en-person-i-alfabetisk-ordning-leken! Och vi tre turades om....hahaha...snacka om lattroade!! =)
Nar vi kommit tillbaka till Brisbane tackade vi Adrian for en harlig dag och sen gick jag och Gininen till en pub och kakade middag ihop. Vi gick alltsa in och at pa en pub iforda solshorts, linne, bikini (under), flipflops, med salt och sand i har och pa kropp....utan att skammas....tja, eller jag skamdes faktiskt lite. Kande mig nagot sunkig...hehehehe....men men. Det gick det med!
Det var valdigt roligt att traffa och lara kanna Ginine! Ar glad att vi traffades pa denna touren. Nu ar jag dock sugen pa att aka till Irland och Dublin, och Galway! =)

Sa efter en suveran dag igar!! Blev det idag Southbank riverside har i Brisbane. Jag och tva rumskompisar har pa hostellet! Sara fran Tyskland och Julie fran Frankrike! Tva MYCKET trevliga tjejer som ocksa ar utbytesstudenter....sammantraffningar!! Jag sager da det!! Men det var SAAAA himla skont att traffa dessa tjejer och kunna dela lite erfarenheter med dem. Och fa forstaelse och hora att de kanner likadant om vissa saker, nar det kommer till att studera utomlands. Skont!
Sa det har varit en riktig latedag vid det konstgjorda lagunomradet har i stan idag. Ljuvligt! Temperaturen toppade idag!! Varmast dagen denna manaden har! =) 29 grader!! Nice!
Sa vi badade lite i lagunen, solade och strosade sedan runt pa strandpromenaden och runt omkring marknaden dar. Vi avslutade dagen med lite middag dar ocksa innan vi vandrade hem och njot av det upplysta omradet och stadsiluetten i alla sin prakt. Vackert!
Nu blir det duschen och sedan en ol i baren, med Julie, har nere pa hostellet. =)

GLAD PASK alla mina nara och kara!!!
Var radda om er!!
Pussar och pask-kramar!!

Med minimipackning till Brisbane

Det ar inte manskligt att stiga upp kl.03.00...men vad gor man inte for att fa komma ivag pa lite semester!!?

Far val bita mig sjalv lite i tungan...for Andrew den lille stackaren, men ack sa vanliga sjalen, forbarmade sig over mig och steg upp kl.04.00 for att kora mig ner till stationen dar "shuttle"-bussen (minibussen) skulle hamta upp kl.04.30 pa morgonen. Sa "fy mig!" for att prata illa om honom. Men visst skrev jag val sist att kossan i baset ocksa ar snall?? hihihi... Naval, ar valdigt tacksam for att han korde mig i alla fall! Tack!

Darefter vantade ca 1,5 h pa minibussen... kl. 06.00 nar det inte ens hade borjat ljusna... var jag pa plats pa flygplatsen i Melbourne. Snacka om skillnad fran nar jag skulle lamna Borneo sist...nar jag var dar 10 minuter innan avgang....hehehe...men sa gick det ju som det gick den gangen ocksa.
Idag nar jag klev in genom dorrarna pa flygplatsen infann sig en harlig kansla i min kropp....frihet! ANTLIGEN ar jag pa resande fot igen!! "They call me the wanderer....yeah the wanderer...I roam around around around around around..." la la la la la... =)
En annan tanke som for igenom mitt huvud var....tank sa harligt det kommer att kannas nar jag kommer in genom dessa dorrar den 13 juli.... tror att ett brett leende kommer att ligga over mina lappar den dagen och vid det tillfallet. =) Harligt!

Men idag vantade andra upptag. Brisbane var destinationen. For er som nu borjade fundera..."hmmm...var det inte dar oversvamningarna var??". Jo, det har ni i sa fall ratt i. Har dock inte sett ett endaste spar av det har....an i alla fall. Sa de har "stadat upp" bra.

Jag hade som sagt gott om tid pa flygplatsen...sa jag gick for att se var jag skulle ta vagen. Vagar stod utstallda pa flygplatsen sa att man kan kolla sin baggagevikt....ojda, nu infann sig klumpen i magen...
Jag hade ju bokat en biljett som innebar att man bara far ta med sig "cabin-luggage", alltsa handbaggage och da ingar alltsa inte nagon incheckad vaska i priset. Sa i hederlig backpacker-anda hade jag rullat mina klader riktigt val och verkligen SALLAT vad jag behovde ta med mig for en veckas semester...skojar inte att jag varit valorganiserad nar det kommer till packandet denna gang. Har t.o.m. kopt sma 100ml-flaskor for att kunna halla over mindre mangder av solkramer, bodylotion, ansiktstvatt ja t.o.m. tandkramen har forts over till en mindre tub. Har gallde det att berakna....hmmm...hur mycket solkram gor man at pa en vecka?? Berakna det om ni kan!!...hehehe... Jag kan lata er veta efter denna veckan...med facit i hand...hihihi..
Sa packningen var planerad i minsta detalj...och du Mamma hade varit stolt over alla dessa sma "bra-att-ha-rese-forpackningar" som jag nu har med mig!! hehehe....problemet ar nu bara att se skillnad pa dem....for alla innehaller vit kram och behallaren ar genomskinlig utan nagon text eller tryck...
Ska bli intressant detta....kan handa att jag smorjer in body lotion pa dagen och solkram pa kvallen....vilket kommer att sluta i en knallrod branna efter dagens bravader, men en ack sa UVA & UVB-skyddad kropp nar jag gar och lagger mig!!...hahahaha....

Naval...halla sig till amnet var det ja...aldrig varit min grej som ni ju vet...
Men...packningen var gjord i min lilla ryggsack och hade en handvaska med mig med lite "extra-plats" for typ handduken och sa...
Med en antydan till att det borjade parla sig i pannan satte jag min ryggsack pa en vag och holl andan... 5,7 kg.
Okej enligt Jetstar's regler far den totala vikten for handbaggaget vara 10 kg.
Sa var det handvaskans tur....2,8 kg.....sa var det, det dar med huvudrakninge....5 + 2 = 7, och 7 + 8 =....gnugga gnugga...15....7 + 1.5 = 8.5 kg! Oh yes! Da var man safe!
Men pa hemvagen reser jag med Virgin Blue....dar far handbaggaget bara vaga totalt 7 kg!! Jajks! Och jag som vill shoppa nu nar jag ar ivag ocksa....hur ska detta ga?? ...det blir ett senare problem tankte jag...

Hade redan (modern som man ar..hihi..) checkat in "on-line" dagen innan. Sa jag hade redan mitt boarding card. Sa jag gick darfor direkt mot sakerhetskontrollen. Trodde att jag skulle behova visa mitt boarding card dar....men icke! Scannade vaskorna...fick ta av mig baltet...vi vanlig ordning....och gick sen rakt igenom. Okej, det kommer sakert en kontroll nagon annanstans tankte jag...

LAAAAANGST bort i avgangshallen var min gate, nr.30. Det var morgonpromenaden det...hihi..
Rakade dock ga forbi ett "Villa Hut", pa vagen....5 steg framat.....tvarnit!!!....7 steg bakat. De har ju bara VARLDENS godaste chai latte pa "Villa Hut"....dyrt men GOTT!! Nu ar det semester!! =) 
28 kr senare, langst bort i avgangshallen slog jag mig ner med min "tjej-latte". Nu leker livet!
Men ingen kontroll av boarding passet....det ar sakerhet det!! hehehehe....och inrikes finns det heller inga regler for vatskor.... men jag gillar't!
Nar det var dags att boarda planet dock sa kollades boarding passet. Bra dar!! hihihi...
Inga slussar, korridorer eller liknande har inte...man gar helt enkelt ut till planet sjalv ute pa markplan och tar trappan upp till planet. Nu snackar vi budget! Och jag kanner mig bara hemma....ANTLIGEN ar man backpacker igen!! =)

Stackars flygvardinnor dock....inte mycket utrymme att rora sig med i det planet kan jag lova....
Kom fram till att det faktiskt KAN finnas fordelar med korta ben ibland! =)
ca 2 h och 20 min senare landade vi i Brisbane.

Gick ut ur planet....och JAAAAA luftfuktigheten, varmen och solen: 26 grader varmt! hihihi....YES!!

Nasta transport....minibuss till Brisbane city. Tyckte jag borde kanna igen mig...jag har ju anda varit har forut....men det tog anda tills vi kom in i riktiga citykarnan innan hjarnan hade sorterat ratt pa stan...

Checkade in pa hostellet som jag redan forbokat via natet...och har ar jag nu! =) Det ar ett riktigt bra hostell, har uppe pa takterassen har vi utsikt over floden som rinner genom stan och darmed ocksa hela city. Vackert!
Tog mig en kort promenad in till stan.....trodde jag ja! Skulle ata lunch....och det gjorde jag, hann fa i mig maten, men sen slog kop-konsumera-alfen till i mig. Lyckades dock vandra runt pa "Farmers market":en och halla mig ifran bade macademia-notter, glass, frukt, gyros, choklad m.m.
Men sen nar jag kom in pa shoppingstraket var det lonlost....aaaaah, AFFARER!! (Ballarat ar inte direkt en stad att shoppa i och ni inte forstatt det...) Men jag shoppade faktiskt nastan inte alls till mig sjalv....hittade faktiskt presenter!! Ar mest nojd med den till min lillebror....tur att han inte laser min blogg!! ;) Fast i och for sig...avslojar ju anda inte vad jag kopt....hehehe...
Efter den "korta" rundan pa stan, gick jag sa hemat for att forsoka reda ut vad jag vill gora nar jag ar har pa ostkusten....
Stannade pa ett stalle dar man kan boka tourer och fa lite restips. Hon var val inte den mest inspirerande manniska jag mott....sjalv kom jag in dar med oppna armar kande jag: "sag mig!! Vart tycker DU att jag ska aka??" =) Svaret: "tja, det finns ju lite tourer har runt omkring..." 
Naval....efter lite lasande av diverse brochyrer m.m. bestamde jag mig.
"Okej, go with the flow"..det blev en dagstur till Byron Bay!
Sa imorgon kl.07.40 avgar bussen och jag ar tillbaka i Brisbane igen kl.19.00 pa kvallen ungefar. Kul!

Har sedan en plan att det eventuellt kan bli Surfers Paradise fran fredag och framat....vi far se...

Men ikvall blev det sen till att krypa upp i en av biosofforna som de har har i deras alldeles egna biosalong pa hostellet jag bor pa.....aaaaaah, vad haaaarligt det var!! EN SOFFA!!! Att man kan sakna en san sak sa mycket!!
och svar: "NEJ!, vi har ingen soffa hemma i mitt boende pa campus, pa hogskolan i Ballarat"...sa "lyxigt" har jag det...hehehe...
Njot av att fa se en film pa en storbild igen!...aven om det var "Coyote ugly" som man sett ett antal ganger....men jag njot anda! =)
Nu....nu blir det sangen...tidig morgon, imorgon igen...men inget slar dagens rekordtid...03.00 am!!!
Puss, kram och godnatt!! 


 


Chai Latte på påse och plugg!

...rubriken på detta inlägg summerar nog denna Söndagkväll rätt så bra.

Igår hade jag en riktigt bra pluggdag! Har varit sååå himla stressad inför alla de tentor som ska in nu efter att påsklovet är slut.... en efter en har de sin "due day", alltså den dag då de ska vara inlämnade och klara.
Jag har bävat inför dessa tentor sen den dag jag fick veta om dem. På kursintroduktionerna till varje kurs alltså.
..."An essay of 2000 words" (= en uppsats på 2000 ord)...och "A rationale of 400-500 words and a unit" (= en uppsats bestående av 400-500 ord plus ett upplägg av ett temaarbete bestående av ca 10 lektioner som ska vara planerade och nedskrivna, varav 4 ska vara i detalj)...osv osv. Suck! Jag storknade bara jag läste beskrivningarna av tentorna.

Men efter att jag hade min sista lektion (innan påsklovet) nu i Torsdags visste jag att nu var det dags! Hade redan planerat in i min kalender vilka dagar jag skulle skriva på vilken tenta. Blir ju helt förvirrande att försöka hålla reda på 4 olika tentor på en gång ju! En ska lämnas in den 23 maj, två stycken ska in den 30 maj och den sista ska lämnas in den 14 juni. Hade redan konstaterat att detta innebar att all ledig tid i maj skulle innebära PLUGG!! Skriva tenta!!
Så därför hade jag bestämt mig för att påbörja åtminstone TVÅ av tentorna nu under påsklovet för att överhuvudtaget kunna sova under Maj månad! ...utan att drömma mardrömmar om ord, meningar och böcker som jagar mig....hehehehe... 

Så. I fredags skulle jag påbörja tenta nummer 1, i Language and Literacy-kursen. Kom dock på att jag inte hade någon mat i kylskåpet eftersom det varit trasigt....eller halvfungerande....sen i måndags. Så jag tog bussen in till stan på förmiddagen för att handla mat. Väl i stan kom jag på att jag ju måste ha en present till Masako till på måndag...(återkommer till varför lite senare)....och att jag ville köpa den där ringen som jag gått och tänkt på....
Hmmm....efter ca två timmar på stan, då jag även handlat mat, tog jag så bussen tillbaka till Mt Helen där jag bor.
Väl "hemma" igen kände jag att det är nog bäst att göra de där sista två "bokrecensionerna" (kan vi kalla dem för att göra det enkelt) som också ska göras. Det är en annan uppgift som innebär totalt 14 stycken bokrecensioner som ska vara klara v.9 i skolan, och jag hade bara två kvar att göra nu.
Hmmm....tänkt och gjort. Jag tog tag i detta och kl.23.30 var så gott som alla frågor på de två papprena besvarade förutom två...och dessa innebar att jag behövde hitta två nya källor att hänvisa till...behövde därför gå till bibblan, som ni kanske förstår inte är öppen kl.23.30 en Fredagkväll....hihihi...

Med en påbyggd ångest över att FORTFARANDE inte ha påbörjat de där HIMLA tentorna gick jag till sängs i Fredags och skällde tyst på mig själv "Imorgon BÖRJAR du skriva på första tentan!!! ANNARS!!!!"...ingen optimal Fredagkväll i mina mått mätt.

Så, på lördagen ringde väckarklockan kl.07.45. UPPSTIGNING! En kort morgonpromenad på 30 min, lite frukost, borsta tänderna....."NU SÄTTER DU IGÅNG OCH SKRIVER!!". Landade framför en HÖG av böcker, papper och anteckningar ca kl.10.00.
 Datorn redo och böckerna samlade. Dags att skrida till verket....
Utanför sken solen...FÖR FÖRSTA GÅNGEN PÅ EN VECKA!! Självklart...som ni förstår kändes det fantastiskt att sitta INNE i ullsockar och titta ut på härligheten och värmen där utanför.... Isolering är tydligen inte något som de sysslar med här på campus när de bygger hus... och väggarna i rummen består av: TEGELSTEN!
"Om jag tycker att det känns som att sitta i en fängelsecell när jag sitter och pluggar i mitt rum??" Svar: "JA!".
Antagligen bygger de husen så för att de ska vara svala när det är sommar och varmt ute. Tror dock att de glömde att här i delstaten Victoria och framför allt i staden Ballarat så blir det HÖST och VINTER också!! Vilket innebär: DET BLIR KALLT!!
Nåväl...papprena spreds ut, böckerna slogs upp och anteckningarna skummades igenom....nu RACKARNS!!
  Arbete pågår...
Kl.14.30 samlade jag ihop mina böcker och grejer och begav mig glatt mot bibblan. Dags att leta reda på lite nya böcker, eftersom denna tenta ska innehålla så mycket som TIO (10) olika referenser!!

Men ack...där gick jag bet. Bibblan var stängd! Den är stängd alla helger nu under påsken....
Okej, bara att tänka om....solen stålade och lockade på mig på väg tillbaka hemåt... precis som den där rösten som kallar på Ronja i "Ronja Rövardotter"....ni vet "Kom! Kom! KOM!". Jag gav efter..."jag är värd 30 min i solen!!" Bredde ut några böcker på en gräsmatta och la mig ovanpå dem och njöt av solen.... komma och tänka på det engelska uttrycket "I'm on top of it"....(direkt översatt "Jag är ovanpå det", men betyder "jag jobbar på det")...och det kan man ju säga att jag verkligen gjorde... bokstavligt talat!! hehehehe...
Efter en laddning i solen med lite D-vitamin injicering extravenöst (heter det så? Är det motsatsen till intravenöst??), så gick jag motvilligt tillbaka till mitt lilla "fängelse" och roddade upp allt igen.
...och Jösses, säger jag bara!! D-vitaminerna gjorde susen! Orden flödade!! Ljuvligt!! Emsan...du vet vad jag menar om jag säger att det berömda "Flow":et infann sig! Härligt!
Ca kl.20.30 befann sig 1.025 ord i min dator, i min Language and Literacy-uppsats. Så ska det se ut!!
Det kostade dock på hälsan.... det måste minst ha gått åt 15 små chokladpåskägg, ett lite större chokladägg, 10 kolor och 3 kakor.....skäms ju bara jag ser det nerskrivet i text....usch då! =/
Men ack så nöjd och glad jag var med livet efter detta!! ÄNTLIGEN hade lite av ångesten över dessa tentor släppt! Det kändes så skönt!! ...eller var det sockerkicken från godiset som slog till tros?? hehehehe....

Gick så ut i köket och fixade till lite kvällsmat. Burritos!
I kylskåpet bland all den bra maten...fanns dock nästa lockelse....
 En kall "Miller Chill"-öl!! Mmm...varför välja när man kan ha båda!? hihihihi...
Japp, det blev en öl till maten. Det var ju dags att fira min fina insats denna lördag i pluggandets tjänst! =)
Fick sällskap medan jag åt, utav Andrew. Människan som är mer utav en inventarie här i huset än stommen av huset i sig självt är. Med det menar jag....han är ALLTID här. Han bara ÄLSKAR studentlivet och att bo här på campus. Han vill ALDRIG lämna det här stället eller det här livet säger han. Han pluggar psykologi och har för avsikt att göra det i 7 år till!! Sen vill han bli lärare, professor på ett universitet. "Så att man kan ha det här livet ALLTID liksom!" - citat Andrew. Han älskar allt vad USA heter och stöttar allt vad de tar sig för där. Han svansar efter de små 18-åriga flickorna här och ger dem MER än gärna skjuts ner till stan på onsdag och lördagkvällarna när det vankas party.
Så...undrar ni nu hur gammal han är kanske?? Vad skulle ni gissa?? De allra flesta som är första års elever här är 18 år gamla. Är han 20 år?? Är han kanske 25 år??....nej vi tar och lägger på tio år till.... 35 år gammal! Någon som fick bingo??
Han BOR i sina böcker och i sin dator. Röker, dricker kaffe och kan inte laga mat, städa eller diska. Tar därför gärna bilen stup i kvarten för att åka och köpa pizza eller mat på McDonalds och köpa cigaretter på en mack på vägen.....
....nu skulle jag vilja höra er säga.... "Åh, har du träffat en kille!!? Han verkar ju precis rätt för dig!!"...HAHAHA....uppskattar i så fall er humor!
Nåväl...till hans försvar då... "han är i alla fall snäll"...var det så man skulle säga Kusse?? För det är ju kon i båset också!...hehehehe...
Nej, men han är faktiskt väldigt hjälpsam och ställer alltid upp om man ber om hjälp med något. ...även om han är lite konstig...
I vilket fall.... när jag satt där och åt kvällsmat frågade han om jag ville hänga med ner till stan och köpa glass på ett ställe som heter "Cold Rock". hmm...jag som redan varit den onyttigaste människan på hela jordklotet denna dag...
...okej, varför inte! Vad mer skada kan väl en glass göra på den redan välfyllda "muffintop" som skapats denna dag??
Så ner på stan for vi och köpte glass kl.22.10 en lördagkväll.... vilket radarpar!! En svensk, sockerberoende, uppsvällande, tragisk filur och en Australiensisk, konstig, cigarett- och kaffeberoende man som i sitt sinne fortfarande är 17 år....Japp, det är väl bara att gifta sig då och slå sig till ro....tänk så fint vi ska ha det! OBS!!!JAG ÄR IRONISK!!!, för er som inte redan förstod det..... 

Nåväl....så slutade den dagen. Pluggandet gick i alla fall strålande!! Och det är jag MYCKET nöjd med!
Idag blev det andra bullar....började dagen med en löptur...kan man göra annat efter en sån frosseridag som gårdagen innebar!?? Frosseri är en synd! Japp, och i ett desperat försök att skölja bort min ångest gav jag mig ut i solskenet för en löptur. Härligt! Efter en dusch och en nyttig!, frukost var det dags att åter skrida till verket. Idag var det dock mycket motigare! ...hade ju redan använt alla bra referenser och böcker som jag har....hmm..det blev till att gräva djupt i bokhögen. Det var lite tuffare...men efter denna dagens insatser slutade jag på 1.505 ord och har nu använt ÅTTA olika referenser! Så det får nog räknas som godkänt. Försökte hålla mig borta från påskäggen idag och det gick ganska bra.... det blev dock lite eftermiddagsfika med TimTams och en Chai Latte på påse.
Vad ska jag säga...jag är hopplös! Jag jobbar just nu med ett yttre belöningssystem för att försöka få skrivandet till att bli något positivt. Vi kan väl kalla det en studie i "Pavlovs hundar".... 200 ord skrivna och det vattnas i munnen på mig....hahahahahhahaha....underbar liknelse! =)

Andrew kom och gjorde mig sällskap ute i köket på lunchen igen.....jag åt....han drack kaffe i vanlig ordning.
Idag löd hans förslag: "Vill du gå på bio? Jag tänkte jag skulle gå på Red Riding Hood". Lät ju bra tyckte jag. Absolut!
Men vad ska jag säga....han är som sagt en lite konstig människa.... så nu ikväll kl.20.45 när han knackade på dörren till mitt rum och jag tänkte "okej, dags att åka till bion"...så säger han istället: "jag har varit och lämnat bilen på verkstan".....det har han tänkt göra i ca 4 veckor nu...men ikväll så var det tydligen dags....
Han tyckte vi kunde ta taxi fram och tillbaka till stan för att gå på bio.....hmm...$35 för att gå på bio... (= ca 245 kr). Jag är student! Nej, tack. Det får bli en annan dag istället....

Så jag öppnade en "Miller Chill" med limesmak, satte mig vid datorn och skrev på min blogg istället....
Nu blir det min egen lilla hemmabio på en dator med 10,1"'s skärm istället.....nästan lika bra som bio i alla fall...hihihihi...

GLAD PÅSK till er alla om jag inte hinner skriva någon mer gång innan jag ger mig iväg på en energisamlande, pluggrymmande, förhoppningsvis upplyftande och rolig "get away från campus och Ballarat"-resa till östkusten, Queensland, och närmare bestämt Bribane!! Åker iväg en vecka från Onsdag till Onsdag (20-27:e april).
Ha en härlig påsk och var snäll mot påskharen!! =)
 GLAD PÅSK från Australien och mig! =) När det ändå inte är sommar längre och solen inte skiner så finns det ju andra sätt att använda glasögonfodralet på. Det gäller att vara kreativ! hihihi...
 Tror jag ska bli reklam-fotograf när jag blir "stor"....hihihi.... Australiensiska Cadbury's chokladfabrik önskar också GLAD PÅSK!! =) (Obs! Det var dessa små godingar som bidrog till mitt mycket produktiva tentaskrivande i lördags...) 


Dreams...(drömmar...)

Jag är en Weirdo (= knäppis)!! Ja, det är vad jag kommit fram till…..en sån där estetisk, konstig, annorlunda, avvikande, ennuit som kommer att sitta ensam i en stuga ute i skogen. Folk som bor i närliggande by kommer ibland att nämna den där konstiga människan som inte är som alla andra. Hon sitter där ute i sin stuga och är….weird!

Förläst…. Hon pratar så konstigt och läser bara hela tiden en massa konstiga böcker…

Udda…. Har ni sett att hon ibland dansar där inne i stugan till någon konstig, rytmisk, trummande musik (läs: afrikansk musik)? Ja, och ibland sjunger hon för sig själv…och skrattar högt för sig själv…hon måtte kalla på ”den onde”!?

Avig…. Hon kan aldrig göra som alla andra. Måste minsann alltid gå sin egen väg och göra på sitt sätt.

Narcissistisk…. Hon är så självupptagen…fokuserar bara på sig själv…

Tragisk…. Ja för vem går väl på bio själv? Eller tar ett glas vin en fredagskväll utan en annan människas närvaro eller för att avverka hela flaskan och känna den berusande effekten?

 Ja, där har vi det! Hon är en riktig: FUANT (läses U:et på engelska får ni….F*juo*ant = Fjant! Det märks visst att jag just nu läser om läs- och skrivinlärning. Om fonem och fonologiska ord och bokstäver och hur dessa har inverkan på hur barn stavar och skriver ord med tanke på hur bokstäverna låter när de ljudar dem.)

Hur mycket sanning som ligger där i…..hmmm…antagligen inte upp till mig att bestämma. ”It’s in the eye of the beholder” som man kan uttrycka det (= upp till var och en att bestämma). Men så länge den där stugan har en veranda som löper från kortsidan av huset, runt knuten och fram till långsidan av huset, utsikten från verandan är fylld av vacker natur och den har en hammock hängande från taket på verandan…så kommer jag att må väl. Vill citera några kloka citat från min kalender igen….

v. 18 ”Vi skulle bry oss mindre om vad andra tänker om oss om vi insåg hur sällan de faktiskt gör det”.

v. 9 ”Den som inte är god mot sig själv, kan inte vara god mot andra (Judisk ordspråk.).

v. 15 ”När jag älskar mig själv har jag inte långt till att älska andra (Anne Wilson Shaef. Själv så jobbar jag faktiskt på den första biten…trots narcissismen…).

v. 20 ”Det är svårt att finna lycka inom sig, men omöjligt att finna den någon annanstans (Sebastian Chamfort).

Har en vision och en dröm (ja, eller det är EN av de alla..)… i bildlig form finns den på en bag-in-box kartong. Det är ett vitt vin som heter ”Chill out”, en gul ”låda”. Lite utav denna vision och dröm har jag redan målat upp i texten ovan. En hängande, gungade hammock på en veranda…solen följer verandan från förmiddag till kväll… utsikten är ljuvlig… där sitter jag och gungar när jag har blivit gammal. Jag har ett barnbarn (man kan ju alltid önska, drömma och hoppas!) i mitt knä som är nyfiken på livet och har tusen frågor, men som även älskar att höra historier berättas för sig. Där sitter vi. Timma efter timma. Tiden spelar ingen roll. Vi har all tid i världen! …och vi berättar historier för varandra. Jag berättar om de platser jag varit på och äventyr jag upplevt...roliga som mindre roliga med förhoppningar om att mitt barnbarn kan dra nytta av min lärdom kring dessa. Mitt barnbarn berättar om ”den nya världen”. Vad som händer ”idag” och alla nya häftiga uppfinningar! Att så mysigt vi har det!...

 Drömmar och visioner… är de viktiga eller missledande? Hjälper de oss att styra mot ett önskat mål och fokusera, eller får de oss att sväva i det blå och drömma efter något ouppnåligt?...åter igen…att svara på detta ligger inte i mina händer. Det är upp till var och en att bestämma… ”In the eye of the beholder”…

Jag har i alla fall en del på lager… och ibland hjälper de mig… ibland stjälper de mig… Men jag är en drömmare, vad kan jag säga…

Men det är jag och Martin Luther King…. ”I have a dream!..”..och tacka vet jag den fria viljan!! Mr. King: Vi har rätt att drömma! … sen kan man ju alltid hoppas på att Benjamin Syrsa har rätt: ”When you wish upon a star. Makes no difference who you are. Anything your heart desires will come to you. If your heart is in your dream. No request is too extreme. When you wish upon a star. As dreamers do. …..(och så till slutet:) … when you wish upon a star your dreams come true….”. Tack Benjamin! Du skänker hopp!
    
.. ett litet kollage att känna värme, lycka och glädje från =)


 ... mycket tänkvärt...

Nattsuddaren...

Japp, kl.21.15 en lördag var man då klar med dagens uppsatta mål, rent studiemässigt.
Ja, så är det när man väljer att ta förmiddagen till att strosa lite i stan och sedan utföra veckans matshopping.
Väl hemma var det ju dags att äta något...så då började jag laga mat....
Kl.17.00 ca började jag plugga för dagen....suck! Jag är oförbätterlig!!
Men men...likväl har jag i alla fall slutfört dagens uppgift: att skriva ett utav de två "summary sheets" som jag måste skriva varje vecka och lämna in i kursen Language and literacies. Blad nr två ska genomföras imorgon är det tänkt...

Men nog om skolan... nu blev det hopp-och-lek-tid!!! Jihoooo!! Gillar när studiernas börda lossar från mina axlar. Känner mig så himla lätt då helt plötsligt! (Förtränger dock allt det där andra som jag SKULLE KUNNA göra...). Hur ska man någonsin kunna njuta av livet om man inte struntar i alla måsten lite då och då???
Tycker att citatet i min kalender för några veckor sedan var helt klockrent (varje vecka har ett nytt citat):

"Det är ingen glädje att vara sysslolös, det roliga är att ha mycket att göra och strunta i att göra det" (Wilson Little, M. 2011, v. 11) Ja, vad säger ni om min referenshantering där då kära klassisar?? hehehehehee....
Den är inte korrekt men ack så snyggt det ser ut!! hehehe..

Som sagt.... jag jobbar hårt med att intala mig själv följande: "ett steg i taget, ett steg i taget.."
Annars blir det inge' bra. Jag stressar så himla lätt upp mig över skolan...vet inte varför...men märker det väldigt väl! Har t.o.m. fått stress-finnar emellanåt här nere!....huanemej!
Det är då jag måste påminna mig om att livet är alltför kort för att haka upp dig över världsliga ting...
....detta får mig att tänka på ..."Karlsson på taket".
(Japp, det lilla "associationsbarnet" i mig vaknar väldans lätt...och nu är det igång!)
"Det är väl värdsliga ting", sa Karlsson. Och även om han är en väldigt irriterande liten man på många sätt så gillar jag ibland hans sätt att se på livet. Han är verkligen en livsnjutare!

Satt även innan och drömde mig bort ifrån läsandet av skoltexter och tänkte på hur härligt det var när man var barn.....ååååh, då kom jag att tänka på Pippi Longstocking..eller Långstrump om ni så vill...hihihi...
"Fina lilla krumelur, jag vill aldrig bliva stur!", säger Pippi, Tommy och Annika.
"Men stor heter det väl?", säger Annika.
"Säger jag att det heter stur, så heter det stur!", svarar Pippi då bestämt.
Underbart!! Jag vill aldrig bliva stur!!
Tänk vad bra man hade det!! Undra om man verkligen uppskattade det då??
Det är väl just det som är kruxet. Det är så lätt att se tillbaka på det man haft och tänka att "vilken härlig tid det var!", men uppskattar man verkligen nuet när det väl sker?
Jag tror att jag är väldigt dålig på det... jag har liksom alltid någonting i kikaren och siktar framåt hela tiden. När ska jag då någonsin hinna leva i nuet, uppskatta allt för vad det är och bara låta allting vara som det är?
Tänk att man liksom aldrig är nöjd...alltid jagar vidare efter något...
...vad är det då jag egentligen letar efter?? Eller famlar jag helt enkelt i blindo?
Oj oj oj....jag vet! Nu blev jag sådär filosofisk igen....but I like it! hihihi...

Ska därför dela med mig av något som fick mig att skratta högt här nyss....
http://www.youtube.com/watch?v=qpZS0tQCnrk på svenska eller
http://www.youtube.com/watch?v=wkWs3HVww4I på engelska.
Kan man annat än gilla texten:
"are you aching, yep yep yep,
for some bacon, yep yep yep,
he's a big pig, yep yep yep,
you can be a big pig tooooo!"....hahahaha....uuunderbart!!

Väldans vad jag var inne på filmer för barn idag då.... nåväl, "vad är väl en bal på slottet....?"...okej, jag ska sluta! hihihhi...
Kanske är det en önskan om att få vara fri från alla "vuxna val" som ständigt ska göras när man blir stor!?
Tror att jag just nu gör valet att hälla upp en liten wine-spritzer till mig....ja, det är ju lördag!
Usch....fick just en flashback till vad jag såg på stan idag när jag stod och väntade på bussen...

Jag stod där vid busskuren i min egen lilla värld, när jag plötsligt hörde prassel från påsar och en dov duns...
när jag vände på huvudet såg jag en man ligga med ansiktet ner i marken mitt på gatan. Två andra män frågade "Are you alright there, mate?"..och gick sedan och hjälpte honom upp och satte honom på trottoarkanten.
Det visade sig snart att mannen (antagligen får jag väl säga...) var stupfull och försökte flera gånger att resa på sig innan han till sist kom på benen igen. Han gick sedan vidare för att vid nästa kantsten till en annan trottoar stupa handlöst rätt ner i asfalten ånyo. AJ!!!
Jag blir alltid lika villrådig när jag ser sånt här....vet liksom inte riktigt vilken fot jag ska stå på. Vågar inte gå fram till personen, då han är dyngrak och jag inte vet hur han skulle reagera.....men känner mig som en urdålig medmänniska som inte kan ställa upp och hjälpa någon annan som behöver det...
Där har vi det igen!! Ett av alla "val" man ska göra....gå fram, eller inte.
Jag blir bara alltid så paralyserad. Kan inte röra mig. Står och tittar och fastnar med blicken och det känns som att allting sker i slowmotion....läskigt!
Mannen kom i alla fall på benen igen och vandrade vidare....
Det är sorgligt att se sånt.... det gör mig ledsen då det får mig att tänka på vad som kan ha gått fel!?
Vad fick just denna människan att hamna där han är idag? Vad var den utlösande faktorn? Det känns som att det ofta ligger något väldigt smärtsamt och jobbigt bakom. Jag önskar inte någon av mina medmänniskor något sådant!

hmmm...ja, hur går man vidare ifrån ett sånt tungt ämne??
Ska försöka att tänka om lite...
Jo, jag drabbades av en liten kreativ våg som drog över mig häromdagen....blev då sååå himla sugen på att fota lite.... åstadkom då dessa bilderna:
 gillar denna bilden! Den representerar liksom en del av mig på något sätt.... gitarren, flipflopen och så mitt namn. Musiken, resaren = jag! =)

 Armbandet med berlocken "Lina" m.fl. har min fantastiskt fina vän Malin Svensson ifrån Jönköping/Ängelholm gjort. Jag fick den som en present från Malin, Emelie och Linda innan jag åkte från Sverige. På de fyra berlockerna står det "GLÖM", "INTE", "OSS", "LINA", och det förstår ni väl att jag ALDRIG kommer att göra!! Saknar ju er massor här nere!! ...och jag bara ÄLSKAR armbandet!! Använder det JÄTTEMYCKET!! Så TACK snälla, rara, sööööta, underbara ni!! Tänk vilken TUR att våra vägar möttes i Halmstad!! Vad hade denna lärarutbildning varit utan er!!?? "Alldeles dötrist, ååå tråkig, ååå dötrist....å alldeles alldeles fruktansvärd!!"...ja, tog mig friheten att ändra på Disney's myntade uttryck där....det hade liksom inte stämt annars...hihihi...  Testade även självutlösaren på min "nya kamera". Hittade dock ingen annan funktion för självutlösning än att kameran också skulle ta 8 bilder på raken...hahahahaha...det blev därför MÅNGA bilder att radera!!! hihihihihi....
Nä, nu blev det dags för filmtajm kände jag....
Hoppas att allt är bra med er därhemma!! Saknar er till tusen och önskar er en härlig vårvärme nu snart!!
Här nere är det höst. Men jag blir lika lycklig varenda gång solen skiner igenom molnen och hälsar på mig!
Trevlig Lördag!
Pussar och kramar!!

RSS 2.0