En helt vanlig Onsdag

Har idag pluggat hela dagen och känner mig för en gångs skull som en duktig student. Och KORS I TAKET...för idag känns det dessutom som att det faktiskt har gått upp några små ljus!! Otroligt skönt!
Så imorgon är det jag och Therese som ska träffas för att titta igenom utkast 3 innan det ska skickas iväg för feedback.
Men jag har inte bara pluggat...har hunnit med en runda på gymmet också =)
Och nu sitter jag och kollar på Rosa Bandet-galan och mina tankar går till alla de kvinnor som är drabbade i vårt avlånga land, direkt eller indirekt. Så självklart har även jag skickat en slant till denna så viktiga sak!
Det är ju fantastiskt att höra hur långt de faktiskt har kommit i denna forskning. Att de räddar 80 % av alla drabbade kvinnor idag är ju toppen! Även om man förstås hoppas att det ska bli ännu bättre!
Till helgen kommer mamma ner och hälsar på mig!! Jippiiiiii!! Ska bli sååååå himla roligt! Har sett fram emot detta jättemycket. Behöver ett litet break från plugget för en helg. Inte tänka plugget utan bara prata om roliga grejer och göra lite vad man känner för med Mamsen. Ååååh så härligt!
Dags att ladda upp batterierna lite så att man har nya krafter att komma med till nästa vecka =)
Sedan har det ju hänt en annan rolig grej i veckan!! =)
Igår ringde rektorn från en skola och ville att jag skulle jobba där, utspritt över en lång tid.....detta eftersom hon visste att jag nu skriver examensarbete. Hon hade hört så fina vitsord om mig sa hon, och hon sa "dina papper ligger på mitt bord". Hon sa även "man vet ju inte vad som kanske kan dyka upp framöver...". Tänk om man kunde få ett jobb där!!! Åååååh så roligt det hade varit!! Även om det kanske hade blivit i lågstadiet, så hade det känts fantastiskt att få börja att jobba i skolan direkt. Vill ju hellre dit än till förskolan. Även om fsk:an skulle ha varit helt okej också förstås! Båda har ju sina fördelar =)
Men mitt drömjobb hade nog ändå varit i en mellanstadieklass!! Där trivs jag kanon!
Men som sagt jag har ju måååååånga år kvar att jobba så var man än får börja jobba, så har kan man ju alltid ha något att jobba emot i så fall. Ett mål liksom. Det är ju aldrig fel!! ;)
Det gäller att se positivt på saker och ting =)
Nähä.....nu ropar visst disken på mig. =)
Pussar!!

Fredag kväll, igen.

Sitter i soffan och kan inte röra på mig.... jag har alltså smörjt in fötterna, så för att undvika kletig kräm på hela golvet så undviker jag att förflytta mig från soffan för tillfället.
Så var det Fredag kväll igen... eller snarare Fredag natt!
Jag borde verkligen gå och lägga mig, för det är vid den här tiden som alla tankar börjar rulla....
Det finns inget att se på, på tv:n....i vanlig ordning....KASST!! ... och jag har precis kollat färdigt på en film på datorn.
Och då kommer då den där tystnaden och kryper sig på...
...i total tystnad, så kommer tankarna igång.
Jag vet att vissa människor känner att de skulle behöva lite mer egentid. Att få vara lite själva, för att hinna fundera över saker, stänga ute bruset och få höra sina egna tankar.
Jag känner tvärtom!! HIT MED LITE BRUS!!! Jag hör mina egna tankar alldeles för väl...och de gör mig inte på gott humör....tyvärr!!!
Det finns så mycket att ta ställning till i mitt liv just nu. Det finns så mycket att grubbla över. Jag har så många frågor, önskningar och drömmar som trängs där uppe i knoppen.
Samtidigt som jag är suuuupernyfiken, spänd och positiv till vad framtiden kommer att komma med, så är jag väldigt nervös och orolig för vad den kommer att komma med.
Även om jag vet vad jag vill och vet vad jag önskar, så betyder ju inte det att det är just det som kommer att hända. Det finns saker som vi kan påverka och andra som vi inte kan påverka.
Det är väl just det som är livet antar jag. Det är väl lite tanken att vi inte ska veta allting i förväg. Vi är ju alldeles för korkade vi människor, så vi hade säkert försökt att påverka framtiden om vi visste i förväg vad som skulle hända och då hade ju inte det förutbestämda hänt! ....lite invecklat kanske....men det är så här djup som jag blir på kvällen/natten när jag får tid att tänka.....hihihihi...
Nåväl, allt jag kan göra är att hoppas! Hoppas på att framtiden har något roligt, positivt och glädjande att komma med för min del. Tänk att få känna sig lite lycklig igen! Det hade varit något det =)
Känns som att jag alltför länge nu gått med ett tyngt bröst och en bekymrad min.
Känns på något sätt som att jag inte har några rötter (och då menar jag verkligen INTE rent biologiskt, det är där som jag överhuvudtaget känner mig lite förankrad, min räddning!), som att jag liksom svävar runt lite planlöst i luften. Som att den minsta lilla vindil får mig att lätta och snällt dansa med efter vindens melodi.
För att uttrycka mig på ett annat sätt. Om hjärnan hittar en bra plan för att rymma från mig själv och min nedstämdhet, så greppar den chansen i ett nafs.
Men frågan är hur länge man kan rymma från sig själv?
Hmmm....djupa tankar nu....
...tror att jag ska rymma nu igen....fast bara till sängen! Dags att sova och låta huvudet rensas och sorteras upp lite. För imorgon ska det pluggas igen.....
.....fy....vad jag är trött på detta examensarbete redan nu.....3 veckor har gått och 7 återstår.
Bara det liksom! Att jag räknar veckorna istället för att försöka tänka på vad som ska vara gjort under den tiden. Usch! Jag vill bara få det klart....och det är väl det som är mitt största problem just nu. För jag tänker redan på slutet, när jag borde bekymra mig om att faktiskt få ihop ett arbete som kan presenteras till opponeringen den 12 januari! Är SÅÅÅÅÅÅ OMOTIVERAD!! Blääääää....
....men men, skam den som ger sig! Detta är verkligen det sista jag behöver göra! Och jag har inte pluggat i 3 hela år för att sedan falla på målsnöret....ooooh nej!!! Så imorgon ska jag försöka banka in lite mer vett i skallen. Får väl se hur jag lyckas.....=)
Sov gott alla härliga människor som finns där ute!
Saknar er i min närhet ikväll.
Puss och godnatt!

In the right type of mood

Friday, lovely Friday!
Yes, I'm sorry but I just had the urge to write in English today. Kind of miss speaking English sometimes...
Such a wonderful feeling has hit me tonight. I don't know what it is but sometimes it's the small things in life that does it. Some live candles, a glass of wine, some good food and some awesome music....and voila! ....I am in an awesome mood =)
Spoke to Jenny today, a girl who is going to study at University of Ballarat next semester. Just as I did!
It felt really good to be able to help someone with all the questions you have before such a big change and decision in your life. It also actually gave me a lot! It's hard not to be able to speak to someone about what you have experienced and lived with/by for half a year of your life!
So I think both Jenny and I was happy and thrilled after our meeting....
Talk about a win-win-situation!
Now, good luck Jenny!! It will be great! =)

En intensiv helg....

Knappt har det hunnit bli helg innan den är över igen....
....men ack så mycket jag har hunnit med!
Tagit nytt foto för att kunna tillverka nytt körkort, kopierat och skrivit ut saker till skolan, haft en myskväll med mamma, kusse, lillebror och storebror med familj, lånat en uppsjö med böcker på bibblan hemma för att använda till vårt examensarbete, hälsat på Janne och gratulerat honom med present (eftersom han fyllt år nyss :) ), klippt och slingat mig hos Elin, varit på födelsedagsparty och firat Lina (och träffat alla mina underbara gamla vänner!! <3), käkat frukost hos Lina idag (efter partyt igår och tjötat lite med Misen och Lina), lunchat hos pappa & Marita, sett ASK-herr och ASK-dams matcher idag i sporthallen hemmavid.....
....som sagt, det har varit en intensiv men rolig helg!!
Nu är det nog dags att smälta alla intryck och hoppas att jag känner mig pigg och utvilad inför morgondagens prövning.... =/ Grupphandledning 2, för examensarbetet.
Det cirkulerar många tankar i mitt huvud nu....kanske för att jag träffat så många som har ställt liknande frågor...
...när är du färdigpluggad?
....var ska du ta vägen sen?
....var vill du jobba?
....vilken typ av tjänst vill du ha?
....var vill du helst bo?
Att gå ut på det ENDA utestället hemmavid och vara ÄLDST på stället och då vara ca 10 år äldre än i stort sett ALLA där inne väckte lite tankar... att sen även se många människor hemifrån trakten i olika stadier av sitt liv, fick mig också att fundera.
"Vart är jag på väg?" "Vart vill jag vara på väg?" "Vad vill jag?" "Vad är mina drömmar och mål nu?"
Hmmm....har inte några bra svar på dessa frågor just nu....dessvärre!!
Men tankarna rullar vidare....kanske finner jag en dag ett svar på dessa frågor, men "for now"....så tror jag att jag sover på saken... =)
Puss och kram och godnatt!

Min första alldeles egengjorda Chai Latte

Är helt exalterad över en sån liten sak som att.....
....jag har nu ikväll gjort min första alldeles egna Chai Latte, hemma!
Är nöjd och stolt över den. Men framför allt....huvudingrediensen och hemligheten för denna ljuvliga dryck anlände till mig i veckan hela vägen från Australien, och det är därför jag nu kan sitta och avnjuta denna fantastiska påkomst!
Mmmmmm......SKÅL!!! =)

Sista terminen på Lärarutbildningen

Hade ju nästan glömt bort att jag hade en blogg.... =)
Väl hemma i Sverige igen så blev allt så himla intensivt på en och samma gång.
Hann liksom inte med mer än att landa på Sthlm:s flygplats där min kära, underbara kusin mötte mig med världens härligaste skylt där det stod "Kussebusse" =) ....sen var livet hemma i Sverige, igång igen.
Med allt vad det innebär.
Det är ju förståss helt underbart och ljuvligt att man har såna härliga människor runt omkring sig som var så glada att träffa mig igen!! Men jag har liksom inte riktigt hunnit med mig själv bara, sen jag kom hem.
Eftertanke har liksom inte kommit på frågan....
Landade i Sthlm, fest på kvällen, hem till hemorten på Lördagen, grillfest med närmsta familjen hemma, hälsa på Farmor på sjukhuset på Söndagen och på Måndagen började jag jobba.....
...ja som sagt, det var INTENSIVT att komma hem!
Sen sprang sommaren iväg i ilande fart.... jobbade resterande tid av sommaren (ca 6 veckor) med fullt uppbokat på helgerna, och sen fick jag ca tre dagar på mig att flytta tillbaka in i min lght.
Sen började slutvfu:n. 5 veckor i en mellanstadieklass. Ska erkänna att jag till en början tyckte det kändes jättejobbigt! Jag hade inte fått vila ut, landa och få lite andrum....
Men nu har fem veckor gått och idag var sista dagen på min sista vfu period som lärarstudent....
...jösses så vemodigt det kändes på något sätt. Men så är det väl alltid när något är "sista" gången!?
Är dock SÅÅÅÅÅÅ himla glad och stolt över mig själv nu! Vfu:n har gått kanonbra och jag har haft världens bästa handledare! Hon har verkligen förstått mig och lärt känna mig. Hon är en riktig människokännare!
Därför har hon också kunnat utmana mig på precis rätt nivå. I början kändes det jättejobbigt att bli utmanad hela tiden. Men nu i efterhand är jag väldigt glad för att hon har gjort det. För det har verkligen utvecklat mig!
Jag har lärt mig mer på de här fem veckorna än vad jag har gjort på alla mina andra vfu:er tillsammans!!....känns det som i alla fall! =)
I vilket fall.....är glad och nöjd med min vfu. Känner mig så mycket mer redo för att bli lärare nu! För fem veckor sen tvekade jag t.o.m. på om jag ens VILLE bli lärare längre....
Men nu vet jag! Jag VILL och jag SKA bli mellanstadielärare! Jag har hittat rätt nu...ÄNTLIGEN!
Nu håller jag bara alla tummar jag har för att jag ska hitta en sådan tjänst någonstans!
Skönt att äntligen känna att jag har hittat rätt! Började bli osäker på om det skulle kännas lite sådär "halvbra" när man varit ute på vfu. Kändes inte roligt att jag varenda gång efter en avslutad vfu-period kände att det var skönt att komma tillbaka till högskolan. Men nu förstår jag....
...det var ju för att jag inte hade hittat rätt plats för mig ännu. Men som sagt... NU vet jag! =)
Och det känns toppen! Nu som sagt gäller det bara att hitta ett sådant jobb också.....håller alla fingrar och tår jag har för att jag ska hitta det! Det jobbet som passar mig allra bäst och där jag kommer att trivas!
Nåväl.....nu i eftermiddag har jag raskt fått byta glädjen och lyckan jag kände över min lyckade vfu-period, till att istället ta tag i mitt examensarbete.....nu gäller det! Sista rycket på lärarhögskolan.
Inte peppad för examensarbete.... =(
Men nu kör vi. Det är verkligen sista rycket nu. Inte länge kvar innan jag förhoppningsvis kan stå där en dag som examinerad lärare..... =)
Längtar efter den dagen!!!!!!!! =)
Nu blir det nog sängen....för det har varit en INTENSIV vecka, denna sista på vfu:n.
Hihihihi....det är nog mitt liv i ett nötskal....and I don't mind...as long as I get to rest myself every now and then as well! =)
Good night all of you sweethearts!
Sweet dreams! I hope that I will.....dream sweet that is ;)
/Pussar och kramar!

RSS 2.0