Star for life - "Marching for life". Kör från Sydafrika

åååååååh wiiiiiieeeeeeeeeee!!!!!!
Har så mycket energi i kroppen så jag vet inte var jag ska göra av mig själv just nu alltså.
Mina fingrar kan inte skriva fort nog på tangenterna..... =)
Jag är sååååå född i fel land!!!!
Nu rycker det i mig igen, något så kopiöst!!!
Jag vill till Afrikaaaaaa!!!!
Har precis kommit hem från en konsert med den Sydafrikanska kören "Star for life". De turnerar här i Sverige med Triple n' touch under turnénamnet "Marching for life" och lite andra olika svenska artister deltar beroende på vilken stad de är i . Star for life handlar om ett projekt som ett svenskt par, från Malmö, startade nere i södra Afrika för att lära unga tjejer och killar om HIV och AIDS, att lära dem att skydda sig och att hjälpa dem som har fått sjukdomarna och dem som har förlorat någon nära i någon av sjukdomarna. Nordea är huvudsponsor. Härligt! Nu kan jag vara stolt över Nordea! Underbart att de bidrar till ett sådant fantastiskt arbete! Den kvinnliga körledaren verkar vara en helt fantastisk person! Hon sa så mycket klokt! Hade humor och talade ifrån hjärtat!
La följande på minnet: "God must have had a lot of time when he created me, He has given me plenty!!", sa hon och nöp sig i kärlekshantagen =). "Like we say in Africa: There is no elephant in Africa that can't move its trunk", sa hon och syftade på att även om hon hade lite "extra" som hon uttryckte det, så kunde hon fortfarande dansa loss! Tolkar det som att ALLA i Afrika kan dansa, det spelar ingen roll hur man ser ut! UNDERBART!! =)
"You see the old people with the grey hair. Listen to them! It means that they have lived, they have wisdom!"
Som sagt....hon sa väldigt mycket klokt. Det var härligt att lyssna till henne!
Här i Halmstad ikväll var Gladys del Pilar och Molly Sandén med. Men de hamnade LÄTT i skymundan ikväll!!!
LÄTT!!! Star for life kören, med fyra tjejer en kvinnlig körledare och fyra killar och en manlig körsångare var GRYMMA!!! Sååååå himla duktiga. På allt!
"Star for life". Och det är de sannerligen! Stars! Every single one of them!
De sjöng i flera olika stämmer.....något så ljuuuuuvligt!! Den ena killen i Triple n'Touch sa: "När man kommer ner till Afrika och går in i vilken skola som helst och tar ut vilka elever som helst, så är det inga problem för dem att brista ut i klingande fyrstämmig sång. Precis som det är i Sverige...." hehehehe....inte riktigt. =) Men ATT så jag önskar att det kunde vara mer så här!
Och de dansade.....oh wow! Jag vet inte vad jag ska säga, det ryckte ända ner i tårna på mig alltså!!
Underbart!! De afrikanska rytmerna når ända in i min själ!! Jag MÅSTE ha varit afrikan i ett tidigare liv. Jag är helt övertygad. Jag har ju t.o.m. rumpan som vittnar om att storken flög fel med mig! ;)
Tänk om jag hade fått leva i Afrika! ....Ja, pessimister. Jag vet att ni nu kommer på en hel massa saker som skulle kunna anses som negativa aspekter av Afrika. Men jag väljer i detta nu att bortse från detta....
Tänk att kunna sjunga som dem, att kunna röra sig som dem, att ha den rytmen i kroppen som de har, att visa den glädjen som de gör när de får brista ut i sång och dans. Hela mitt blod kokar när jag ser detta! Jag vill upp på scenen, ställa mig bredvid dem och bara släppa all svenskhet jag har i min kropp och låta min kropp istället få eget liv och bara följa med de fantastiska rytmerna! Ååååååh, underbart!!!
Det finns inte ens en liten gnutta i min kropp som vill vara svensk när jag såg dessa ljuvliga människor på scen ikväll! Precis samma energi, glädje och icke-svenskhet som jag kände förra sommaren när vi var i Varberg och tittade på det helt magiskt, fantastiskt, UNDERBARA bandet Sauti Sol (från Kenya).
Helt seriöst så cyklade jag nu hem på små moln från Halmstad Teater och varenda tanke i mitt huvud försökte komma på ett sätt som kan tillåta mig att få åka till Afrika! Inte bara på en liten semester....Nej, jag vill dit och VARA där! Bli volontärarbetare kanske, jobba som lärare, bidra med något som skulle kunna hjälpa människorna i något av länderna i Afrika med att få ett bättre liv. Observera att jag med detta INTE menar ett liv som i Sverige. Det är INTE ett liv för dem. Nej, de behöver bevara SIN underbara kultur och sitt fantastiska land! De är stolta över sitt land, sina anor och borde och har all rätt till att vara det! Men de har svårt att kunna start upp skolor, få rent vatten, bra läkarvård och dylikt. Och då kanske jag skulle kunna bidra litegrann på just skolbiten. Det är ju trots allt det som jag snart är utbildad inom. Lärare alltså! =)
Så lång tid tog det alltså.....för mig att tröttna på Sverige igen.....hihihihi...
Visst jag älskar mitt hemland. Trivs här, känner mig trygg här och har min bas här. Men jösses, min själ och mitt hjärta fladdrar iväg ut i världen ibland alltså!
Och nu satte de rastlösa resfötterna igång igen..... =)
"Dags att röra på dig", säger de. "Dags att ta nästa steg ut i världen. Världen ligger för dina fötter, kom nu så går vi!!", skriker de på mig! Nu börjar planerna pyra........farligt farligt....men härligt LJUVLIGT!! =)
Oroa er inte små fötter......snart nog ska ni få ny mark att träda fram på.....snart nog! =)
Jag ska bara komma på ett sätt att lösa det här på.....sen ska ni få se!! ;)

Examensarbetes ångest....

Ge mig energi, motivation och styrka att fixa skriva detta examensarbete!!!
Min motivation, energi och ork att skriva examensarbete är just nu nere på noll! Obefintlig!
Jag hittar inte en endaste gnutta motivation och finner ingen mening med det.
Det är då VÄLDIGT svårt att få mig själv till att pusha mig lite extra och att lägga den där lite extra energin på det som egentligen behövs.
Så nu vet jag inte riktigt vart jag ska vända mig för att hitta ny energi. Snacka om att detta arbete suger musten ur en. Jag försöker verkligen att peppa mig med alla möjliga trix. T ex genom att säga till mig "det är bara ca 2 månader kvar nu", "Detta är det sista du gör! Sen är du en färdigutbildad lärare!", "Nästa år får du börja jobba, tjäna pengar och behöver inte läsa en endaste vetenskapslitterär bok på en lååååång tid!!". Tänk att få ta fram en skönlitterär bok och ligga i en hängmatta en solig sommardag och läsa lite förstrött i den i sin egen takt....att få sommarlov RIKTIGT!! Få betald ledighet. Känns inte som att jag har varit ledig sen jag började plugga....3,5 år snart alltså...
Åh vad jag längtar till "andra sidan" av detta examensarbete, när det är FÄRDIGT!!
Det är bara ETT enda moment kvar innan jag kan examineras som lärare.....examensarbetet! Suck!
Så snälla!!! SNÄLLA!!! SNÄLLAAAAA!!! Låt mig hitta kraft och energi att klara även detta sista moment!!!
Låt mig kunna samla ihop mig till en sista kraftansträngning, för om jag klarar av denna mäktiga, respektingivande uppgift så ska jag vara lyckligare än lyckligast!!! Jag lovar att den dagen jag klarar av mitt examensarbete och därmed kan ta examen som lärare, kommer att vara en gigantisk, fantastisk och alldeles underbart lycklig och glad dag som jag kommer att minnas i hela mitt liv! =)
Kom igen nu, jag!!!

En massa roliga förslag....

Vilken rolig dag!
Ja, ibland händer liksom allt på en gång! Och det är de dagarna som lyser upp den där trista, grå vardagen. =)
Fick bekräftat att jag ska få jobba några dagar på min vfu-skola. Superkul!! Fick dessutom bekräftat av min handledare på samma skola att jag ska vara i hennes klass nästa Tisdag! Ååååh så kul det ska bli! STORTRIVS verkligen i den klassen och på mellanstadiet! Åh så jag ska njuta den dagen! =)
Åkte till Bemanningsenheten för att skriva på lite papper och få lite information. Fick då höra: "Ja, du utmärkte ju dig på mötet..."
"OJ!", tänkte jag och blev genast lite nervös....hur hade jag egentligen utmärkt mig?? Var det positivt eller negativt?? Började genast söka i minnet....vad sa jag egentligen på det mötet??? Hjärnan jobbade på högvarv där en stund....
..Innan hon presenterade vad hon och hennes kollega sedan hade funderat kring och pratat om...
..."Du verkade ju vara väldigt intresserad av att arbeta med att föra in mer teknik i förskolan....vi har ju en del förskolor som försöker nischa sig lite åt att föra in mer teknik i förskolan. Du skulle inte vara intresserad av att söka ett sådant jobb?"
"OJ!", tänkte jag igen! Var det DET som de tänkte på....fick ju mig plötsligt att låta som en IT-expert....vilket jag inte direkt vill kalla mig....hihihi...
Men det var ju väldigt roligt att de hade tänkt på mig och försökt passa in mig på "rätt ställe". Bättre att ha utmärkt sig så att de lägger en på minnet, än att inte synas alls! Så jag lovade henne till sist att höra av mig när jag är redo för att börja gå på intervjuer och när jag har funderat igenom vad jag vill och vart jag lutar åt/vart jag vill....
....vilket just nu är väldigt förvirrande för mig själv. Så när jag får klarhet i det, så ska jag meddela alla er andra som vill veta. Promise! ;)
Sen när jag satt här i lägenheten och höll på att slumra till i min "fantastiskt intressanta" litteratur till VTM-kursen (vetenskapslitteratur....ni hör ju själva hur fantastiskt intressant det låter!? hihihi...), så ringde min härliga vän Emsan till mig! Och i vanlig ordning blev det ett LÅNGT och terapeutiskt viktigt samtal! Underbara Emsan!! TACK för alla ljuvliga pratstunder!! Tror och hoppas att de både lättar på ditt och mitt hjärta. Men framför allt så tror jag att vi löser en hel del världsproblem, och hur bra är inte det då!? ;)
Lagom till när vi hade lagt på, så var det dags att bege sig till yogan. Att jag har riktigt börjat längta till och se fram emot denna stund på Tisdagen. Att få komma in i en sal fylld av ljuv lugn musik, tända ljus och en harmonisk atmosfär. Där finns inga krav, inga måsten och världen stängs ute....får liksom stanna kvar där utanför dörren till denna lugna, balancerande och så viktiga plats för återhämtning. Aaaaaaah.... en plats där jag får rymma. Jag får stretcha ut ordentligt, utöka vigheten (ack så behövligt! ;) ) och framför allt sluta ögonen och själv bestämma vilken värld jag vill befinna mig i just då. Det är helt underbart!! Tänk att i tankarna och dagdrömmarna bestämmer jag helt själv hur jag vill att allt ska se ut......ljuvligt! Kan man bli annat än balancerad, välmående och lycklig efter att ha fått vara i en imaginär plats där allting gör en lycklig?
Jag svävade därför hem (som vanligt) på små rosa moln.....mörkret, höstkylan och att komma hem till en tom lägenhet biter inte på mig dessa dagar. =)
Så när jag väl kommit innanför dörren och kollar av telefonen så har jag ett missat samtal.....ojdå! Så populär man var idag då.... =)
Ringer upp. Fick därefter ett MYCKET roligt förslag!! Och låt nu inte fantasin skena iväg.... ;)
Jag blev ombedd att vara toastmadame på en fest som låter riktigt, RIKTIGT rolig!! Helt i min smak.
Såååå kul detta ska bli! Därefter hade jag svårt att fokusera om på min "sååå intressanta" vetenskapslitteratur-bok....av någon konstig anledning... ;) Satte istället igång att spåna på idéer....har nog kommit på ett vinnande koncept....vi får väl se ;)
Så till sist....toppade jag kvällen med en romantisk film.....aaaaah, så var denna dagen komplett!
Att man själv kan sitta, på andra sidan tv-rutan, och fnittra som en liten förälskad tonåring när mannen på tv:n totalt charmar kvinnan i filmen. Rysa till över hans sätt att röra vid henne och till sist djupt sucka när han levererar en sån där fantastisk filmkyss som man bara kan drömma om att det ens skulle kunna hända i verkligheten. Aaaaaah...ljuva romantik! <3
Som pricken över i:et så spelar de Michael Bublé's "Save the last dance for me" och "Home"....suck!
Så nu sitter man här och summerar en härlig dag, samt suktar och lyssnar på Michael Bublé....hur ljuvlig är inte "You don't know me" då??
Nä, nu ska jag ta mig en svängom här i lägenheten sen ska jag göra "la grande finale"....en bakåtböj...som om den går som den brukar när jag är i farten, slutar med att jag trillar baklänges....därav ska jag ställa mig strategiskt framför sängen....inte illa att till ljuva toner, få avsluta min dans med en "body fall" (om nu den danstermen är rätt använd...hihihi..) o på vägen ner i fallet falla i sömn. Jag kommer att sova som en prinsessa inatt.... =) tripp tripp tripp på lätta steg....vi ses bland molnen! ;)

RSS 2.0