Lima, Peru. Barranco, Miraflores och fontänparken

Hola!
 
Dag nummer 2 i Lima var lika full av upplevelser som första dagen, till och med lite vassare. 
Vi började med att ta en taxi till stadsdelen Barranco. En mysig, lite pittoresk stad. Vi kollade på konstverk, havsutsikt, kyrkor och hantverksaffärer. 
    
   
Enligt riktigt svenskmanér ville vi äta lunch kl.11.30 i Barranco. Det är lite mer spanskt här dock, så vi fick gå ett varv runt kvarteret innan lunchstället öppnade. Men sen fick vi en riktigt god 2-rätters, peruansk lunch för ca 40 kr/person. Två av oss åt Causa de pollo (kyckling och potatismos terrine) och två av oss åt en annan potatisrätt till förrätt. Till huvudrätt sen åt vi pescado (fisk) stroganoff och kyckling med kikärtor och ris. Mycket gott! 
 
Efter detta åkte vi vidare till Miraflores igen, den stadsdel som vi bodde i. Här sightseeade vi Kennedy park, där det finns en hel massa hemlös katter, som en frivillig organisation hjälper.
Vi köpte fika och satte oss i parken. Jag och Marie drack ett te som var "picante" som vi nu har förstått betyder "kryddigt". Inte så gott men vi gladde oss ändå där vi satt och åt bakverk med dulce de leche i (söt mjölk som smakar karamell).
 
Så vandrade vi vidare till "parque de amor" = kärleksparken.
  Vid den parken fanns inte bara kärleksfulla människor (jag menar vi var ju där och var kärleksfulla mot varandra 😉), det fanns också möjlighet att prova på "paragliding". Att kasta sig utför det stup som Limas stad ligger på, måste vara en skräckblandad förtjusning! 
Vi tittade på en stund och tog sen en taxi till något annat helt fantastiskt! Vi gick in i en fontänpark med ca 14 fontäner i. Det var förstås fint i sig, men kl.19.15 fick vi också se deras fontänshow. Den var helt magisk!! Fantastisk att stå och se på! De projicerade ljus och rörliga bilder direkt på vattnet som sprutade. Detta ackompanjerat till musik. Så coolt! Måste dock upplevas! 
 
Fascinerade åkte vi taxi till en fiskerestaurang som vi fått tips om. Denna visade sig ligga precis vid en arkeologisk utgrävning från inkatiden. Superhäftigt! Varje "tegelsten" var gjord av lera och platsen, som varit en ceremoniell plats, var enorm! Det har krävts en och annan tegelsten där alltså...nåväl. Vi beställde in lite lyxigare mat på denna "finrestaurang" : svartpepprad tonfiskfilé och alpacka. Men dessvärre fick bara hälften av oss maten vällagad. Jag skickade ut min tonfiskfilé igen och jag brukar inte vara kräsen. Men Pernilla som tagit samma fisk, fick den väldigt väl lagad. Supergod! Min kom tillbaka lika svårdelad, så jag fick lite av Pernilla istället. Så jag var i alla fall inte riktigt nöjd med denna restaurang. Särskilt inte när man kan få vällagad,  god, peruansk mat för en fjärdedel av priset på en enklare restaurang!
 
Efter denna dag tog vi nöjda en taxi hem, trötta i både ben och huvud efter alla nya intryck. Det var dags att packa och göra sig redo för att flyga till Cuzco dagen efter! 😊
 
Hasta luego!
/Lina

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0