The weekend for new students...och Unismart "Conrad"

Okej.... har några saker på hjärtat som måste ut. Det är då det är så himla fantastiskt att ha en blogg!! =)

Har nu förstått att detta är en helg för alla de studenter som är nya på skolan för i år...det tog bara två dagar och snart är det söndag....hihihihi...
Idag lekte vi lekar nere på den stora fotbollsplanen i ca 2h. Det var alla vi som bor på campus "Bella Guerin" som hade aktiviteter tillsammans. Det var helt ok. Påminde dock om de lekar som vi lekte när vi nollades och jag nollade andra....lite samma koncept.
Och vet ni!!?? .... de lekte t.o.m. en lek som vi också hade i Halmstad "Jätten, trollkarlen och dvärgen"....minns ni?
Lite som sten, sax, påse. Kul! Och roligt att dessa lekar finns över hela världen....lite coolt tycker jag!
Samlade även på mig lite idéer till eventuellt kommande behov (av lekar alltså....)

Efter lekarna blev det lunch. Alla "RA":s (alltså de som tar hand om oss och har ansvar för två hus var...och personerna i husen =) ) grillade och vi minglade runt lite.
Under denna lunch fick jag plötsligt reda på att det skulle vara en "fin-middag" ikväll....WHAT??
Och den var semi-formell....vilket ungefär betydde: Klä upp dig.
Ameh.....jag har ju INGA SOM HELST finkläder med mig!!! Och inga högklackade skor....vem trodde att jag skulle kunna tänkas behöva såna?? Och var skulle de fått plats i packningen?? Jag är en backpacker rätt igenom....
Nåväl....som TUR var, köpte jag en blå och vitrandig långklänning på rea på Supré här i stan häromdagen....TUR!! Den fick det bli....inte speciellt "fancy", men den fick duga....och skor då?
Är inte direkt stolt över det...men valet stod mellan joggingskor, walking-sandaler och flipflops.....
....så jag valde......: och yes, flipflopsen!! =)
Så här såg "unit 1 & 2" = hus 1 & 2 ut ikväll:


Som ni ser var alla VÄLDIGT uppklädda och fina.... så nu har jag väl dragit ner svenskars rykte när det kommer till dresscode och klädstil här nere.....hehehehehehe....
Nåväl....hur skulle jag kunna veta?? Ingen har berättat för mig vad som skulle hända!

Jaja, i vilket fall. Middagen som följde efter lite tal och fotografering var KANON!! Mycket god mat och ett helt efterrättsbord med smaskiga sockerbomber.....mums! (Får antagligen sota för det i efterhand..men gott var det!)
Vi lekte lite lekar även under middagen. Och DÅ mina vänner!!...DÅ samlade jag på mig idéer till vår avslutningsbal!!! OH YES!!! Det är jag riktigt nöjd med! Påminn mig bara om detta Emsan och Malin S!!! För det kan hända att jag glömmer av det....men det ligger nånstans i mitt långtidsminne... =)

Det enda som känns lite sådär just nu är att alla är SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ himla unga!!!
Har inte hört någon säga att de är över 22 år!!! Känner mig mer och mer redo för att öppna kistlocket och krypa ner direkt....eller DIR som Simon skulle ha sagt. =)
Jag vet, jag vet....ålder är bara en siffra. Men som om jag inte hade nog med åldersnoja innan jag åkte... nu börjar jag seriöst undra vad folk i min ålder BORDE göra??? Var är alla i min ålder??? Vad gör ni i era liv???
Jag gör i alla fall inte det ni gör tydligen....kanske skulle ändra namnet på denna blogg till "misfit" istället??
Ibland börjar man minsann undra....varför ska jag simma mot strömmen när alla andra flyter med??
...och jag vet! Det är mitt eget val...så "harden up prinsess"..som Mark skulle säga...
Men men....det känns i alla fall sådär just nu.
Men visst, det kan också ha att göra med att det som alla "nybörjare" här nu går igenom....har jag redan gått igenom....och TVÅ gånger dessutom. Om man tänker på att jag nollats och sedan även varit med och nollat andra!
Frågan i mitt huvud lyder nu därför.... hur gamla är de som kommer tillbaka nästa vecka? De som börjar sitt andra och tredje år här alltså. För det verkar som att i stort sett alla börjar plugga på universitet när de är 18-19 år gamla.... (de flesta i mitt hus är 18-19 år), är de då 20-21 år?? Då är jag ju i så fall fortfarande gammelfarmor här på campus!
Jaja....nog gnällt om detta. Känner mig bara lite malplacerad som sagt.

Efter middagen var jag dock med om något ashäftigt!!! I vanlig ordning hade jag ingen aning om vad som skulle hända.... (som sagt, jag har inte fått något schema eller någon info....med andra ord inte ens i närheten av så bra som Halmstads nollning är: Halmstad Högskola RULES!!!! =) )
Men vi skulle gå in i en stor aula och få information om sex, droger och alkohol....alltså sånt som vanligtvis hör till en inspark. Okej, en vanlig föreläsning om detta...sånt som jag hört förut tänkte jag....men Jösses: BOY hade jag fel!!
Upp på scen välkomnas en man i kostym från Harvard University som har gjort åtskilliga studier om alkohol och dess effekter. Min tanke var att denna mannen måste bära tupé för hans gråa hår passade inte riktigt in...Mannen börjar prata på amerikanska om olika studier som utförts i USA. Han pratar en stund och drar något litet skämt. Sen berättar han att de har kommit överrens med UB (University of Ballarat) om att få göra en studie här. Studenter ska då få tillgång till alkohol och resultaten av deras betyg på utbildningen, alltså hur det går med deras studerande under tiden de dricker litegrann varje dag, ska sedan mätas och undersökas. Han ställer sedan frågan: "Hur många kan tänka sig att ställa upp på det här?" Ca 1/4 av studenterna räckte upp händerna.
Så visar han upp vad studien kallas på powerpointen: "Blood and Alcohol Limits Learning Study"...med andra ord BALLS!!!! När han pekar ut denna förkortning, började det plötsligt att spelas musik ur högtalarna och mannen ställer sig mitt på scenen och börjar slita av sig kläderna..... "WHAT??????"
Sedan ryker peruken och därefter löständerna....lamporna släcks och han plockar fram tre självlysande bollar och börjar jonglera med dem i takt till musiken.....

Min haka ligger vid det här laget på golvet.....vad hände?? vem är han?? Vad gör han??
Denne helt enastående, fullkomligt fantastiske människa heter Conrad och jobbar för "Unismart". Han höll därefter en föreläsning som jag nog aldrig kommer att glömma!! Denna kille/man visste hur man når ut till folk, speciellt ungdomar och framför allt hur man skapar ett intryck som varar!!! Vilken talang!!
Det fanns inte EN endaste tråkig stund i denna föreläsning! Han skulle alltså prata med oss om sex, alkohol och droger. Men istället för att göra det på det "vanliga", tråkiga sättet. Har detta företag kommit på ett helt makalöst bra sätt att förmedla sitt budskap till unga människor/studenter.
Via musik, en piska, en tvångströja, bilder på powerpoint, med ord, gestikulering, via drama (killen var som en vandrande comedy/stand-up/teater-talang!!) förmedlade han på ett väldigt bra, tydligt, minnesvärt sätt den information som han ville skulle nå fram till alla studenter! Underbart! Vilket koncept!! DET borde vi ha i Sverige!!!!
Han pendlade mellan allvar och skämt...och han gjorde det med bravur!
Så kort sagt: BRILLIANT Conrad!!! Vilken grej!!

Nu är det dags att sova.....imorgon står valet mellan att följa med alla unghöns till en fysisk-aktivitetsdag...eller följa med de internationella studenterna till Ballarat Wildlife Park..... Hmmmm.... jag vill göra båda!!!
Får sova på saken....godnatt!!! zzzzzzz....

Kommentarer
Postat av: Stig & Marita

Hallå gamling! Nu förstår du hur vi känner oss ibland. (Skojar bara lite). Det låter ju underbart och roligt. Du kommer säkert att passa in och trivas jättebra (trots åldern). Tack för uppvaktningen på födelsedagen. Mångar kramar från din jobbande pappa & Marita

2011-02-20 @ 16:12:55
Postat av: Malin Mask Mongo

om jag räknas som i din ålder gör jag inte så mycket faktiskt, mestadels knipövningar och rulatorrace, en och anna bingokväll och ibland svänger jag de lurviga på traktens dansbandsaftnar... Nej du kära kusebuse än är vi inte redo för graven. Hit med lite farligheter, det är på tiden!!!! Och du kan vraa stolt för medan jag står här hemma och skriker ut över töräs skogar från min mur uppe på kulle så är du ju ute och fångar farligheterna. Det blir aldrig bättre än man gör det och man är aldrig äldre än va man känner sig...



Carpe vitam kusee, CARPE VITAM!!!!!



men kom hem sen så vi kan få lite farligheter ihop igen är du gullig :)



Puss och så

luden tå.

2011-02-20 @ 20:44:06
Postat av: Malin Mask Mongo

Jag stavar som en mupp. Skyller på att jag hade feber när föregående skrevs :)

2011-02-21 @ 18:41:21
Postat av: Lina

Hahaha!! Misfit!! bästa idag!! Nä men varför ska du vara som alla andra, gå mot strömmen, det är det som gör en intressant! Här hemma är alla gravida och ska föda barn, jag är alldeles alena kvar som den enda som inte gått och blivit på tjocken. typ. Så jag är med lite av en outsider! Du & jag madicken!!!

Puss!

2011-03-06 @ 16:03:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0