Kuching - Sarawak till Sepilok (utanför Sandakan) - Sabah. Från väst till öst.

Så har jag då dragit vidare mot nya äventyr!

I söndags var vi ute på en rivercruise strax utanför Kuching. Vi hade en oerhörd tur!!
Vi hade bokat en tour på floden där man hade med en väldigt erfaren och duktig guide och en riktigt duktig båtförare. Båtturen tog ca 3 h och man skulle få CHANS att se näsapor "Proboscis monkey", Irrawaddy delfinen, krokodiler och fireflies (eldflugor). Guiden gjorde väldigt tydligt från början att det inte är säkert att man får se någonting. Floden är hög (vattennivån stiger) under denna perioden vilket gör det svårt att se krokodiler som gärna vilar på sandbankerna. Men vi hade som sagt TUR!! Vi såg 3 av de 4!! Guiden sa att "you must have brought luck with you!" för oftast ser de inte så många av de fyra arterna.
Vi såg alltså Irrawaddy delfinen! Inte jättenära, och inte heller ansiktet på den. Men vi såg tydligt att det var en delfin och vi såg flera stycken. Kul!! =)
Sen såg vi proboscis monkeys! Vilka konstiga men häftiga, annorlunda apor! En stor konstig näsa och när de skrek på varandra lät de väldigt nasalt. Jag filmade detta djungelljud med "pratande" apor....tydligen var det en hona som surnade till när en annan apa försökte ta hennes unge. Det hördes när hon blev sur kan jag lova! =)
Dessa apor lever nära vattnet i mangrooven som växer vid floden då de äter frukterna på de träden. Därför är det lätt att se dem från båten på floden. Guiden berättade också att frukten de äter innehåller mycket "jäst" den jäser så att säga....det är därför de får så uppblåsta och gasiga magar. Så de är alltså inte feta och övergödda.
Vi såg inga krokodiler som sagt....men vi avslutade med att få se fireflies lysa upp den mörka natthimlen vid "riverbank":en...mycket vackert!! =)

Over and out =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0